VUPEN publicerade idag en sårbarhet med tillhörande exploit för Internet Explorer 6, 7 och 8 vilket ger angriparen kontroll över datorn.

Det räcker att man besöker en speciellt riggad hemsida för att bli utsatt för sårbarheten. Denna typ av sårbarhet där man bara behöver besöka hemsidan för att bli utsatt är problematisk då vanliga hemsidor som t.ex webbshoppar är mål för hackers som gärna planterar elak kod på ställen där man minst anar är sårbara.

Tills dess att Microsoft släpper en patch är mitt råd att använda Firefox, Chrome eller någon annan webbläsare som inte bygger på Internet Explorers motor Trident. Se länk till Wikipedia för webbläsare att undvika: Trident (layout engine).

Här kan ni läsa om sårbarheten hos VUPEN: VUPEN/ADV-2010-3156

—  Johan Ryberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.