Nu i mellandagarna kommer mängder med julklappar att läggas ut till försäljning och förra året sålde 36% av svenskarna någon julklapp hos Tradera vilket något liknande kommer hända även i år.

Ett problem är att köparna tittar blint på omdömen som säljaren har och desto bättre omdöme ju mer litar man på säljaren. Användare med bra omdömen är heta mål för kriminella eftersom det ökar chanserna att luras genom att sälja produkter mot direktbetalning genom banköverföring. Även om dessa konton relativt snabbt blir avstängda så hjälper inte det de som hinner bli drabbade och de kriminella är väldigt svåra att sätta dit.

Senast idag kan man läsa om en kille som blev blåst på en iPhone men detta är bara en liten del av dem som blir blåsta, de flesta når inte ut i massmedia och det är inget som Tradera tycker om att skriva om då det inte är bra för affärerna att det är lätt att bli lurad.

Som alltid gäller att man aldrig skall betala kontant innan leverans av någon vara över Internet. Paysongaranti är ett bra steg på vägen men om man har möjlighet är det alltid bra att köpa av någon lokalt där man kan avsluta affären personligen.

—  Johan Ryberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.