Vem har inte vaknat upp flera gånger i timmen, ibland i flera nätter i rad utan att veta varför och helt plötsligt hör man ett <pip>, kort och skrikigt. Man går runt och letar och undrar vad det kommer från och till slut hör man det välkända ljudet ovanför huvudet och kommer på att det är batteriet på brandvarnaren som håller på att ta slut.

Detta har inte så mycket med IT-säkerhet att  göra men det är i alla fall säkerhetsrelaterat och det är ett bra tips, nämligen att passa på att byta ut batteriet i sina brandvarnare på nyårsafton för det är stor dag och lätt att komma ihåg.

För dem som har problem med minnet så kan man lägga ner nya batterier i lådorna med julsaker och inför varje jul när man plockar fram julsakerna så hittar man nya batterier och då vet man att dem skall in i brandvarnaren, glöm då inte att lägga ner nya inför nästa jul.

—  Johan Ryberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.