Har totalt glömt av att berätta detta, mycket jobb och en hel del sena kvällar med test av Flashboot är väl största anledningen till detta.

Flashboot är ett script som bygger en minimalistiskt OpenBSD-kärna med de mest grundläggande verktygen. För att förenkla ännu mer finns det även script som bygger en avbildning av ett helt filsystem som man kan lägga på ett Flash-minne och som kan köras i en Soekris 4801 som exempel. Scripten bygger även en live-cd om man vill testa på sin PC eller virtuellt. Om man vill köra virtuellt som i t.ex. Virtualbox är det dock bättre att köra GENERIC-RD.image men det kräver lite jobb och en guide hur man gör kommer att komma här lite senare.

Här hittar ni Flashboot: https://github.com/openbsd/flashboot

Färdiga binärer av både kärnan och färdiga filsystem finns här: https://github.com/openbsd/flashboot/downloads

—  Johan Ryberg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.