Binero som hostar denna sida har gett alla sina .SE-kunder en riktigt fin julklapp vilket är DNSSEC. I det stora hela går DNSSEC ut på att man förhindrar att DNS-svar förfalskas genom digitala signaturer så att man inte skall använda en felaktig IP-adress och på så sätt ansluter mot en tjänst som kontrolleras av illvilliga personer.

För att enkelt kontrollera om man skickas till rätt hemsida när man surfar med t.ex. Firefox finns tillägget DNSSEC Validator som laddas ner här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/dnssec-validator/.

Som ni kan se får man nu en grön nyckel vilket betyder att DNSSEC Validator har validerat DNS-uppslaget och källan vi besöker är korrekt.

— Johan Ryberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.